Over Erik Baas

Toen ik in 2006 klaar was met mijn HBO opleiding European Studies had ik geen idee hoe mijn professionele toekomst eruit zou zien. In 2007 leidde een sollicitatie ‘op goed geluk’ tot een eerste kennismaking met de boeiende wereld van het veiligheidsdomein.

Nu, ruim 11 jaar later, met ervaringen binnen de Rijksoverheid op het gebied van bewaken en beveiligen en binnen diverse gemeenten op het (brede) terrein van openbare orde en veiligheid, realiseer ik me dat ik destijds zonder het echt te beseffen een hele goede keuze heb gemaakt.

 

Het veiligheidsdomein is een dynamisch werkveld, er is nooit een dag hetzelfde. Daarnaast neemt veiligheid in het publieke domein een belangrijke plaats in. Van inbraakpreventie tot drugsbeleid en van crisisbeheersing tot ondermijning en cybercrime. Soms zichtbaar, soms ook niet, maar altijd relevant. Blijven bijdragen aan de veiligheid in onze omgeving is waar ik mij graag voor inzet.

 

En nu is het tijd geworden voor de volgende stap. Want veiligheid is nooit ‘af’ en de uitdagingen op dit gebied blijven onverminderd groot. Ik ben dan ook trots om te kunnen melden dat ik vanaf 1 november 2018 deel uit zal maken van het team van Scherp in veiligheid en mij bezig mag gaan houden met het ondersteunen van onze opdrachtgevers (zoals gemeenten, veiligheidsregio’s, nutsbedrijven, zorginstellingen, etc) bij vraagstukken op het gebied van openbare orde & veiligheid en crisisbeheersing. Want dat doet Scherp in veiligheid. Elke dag.

Scherp in veiligheid heeft de ambitie om op die gebieden de logische partner te zijn en ik kijk er erg naar uit om mee te helpen bij het verwezenlijken van deze ambitie.

Vragen aan mij? Je kunt ze nu al stellen via erik@scherpinveiligheid.nl of via mijn linkedin profiel.

Graag tot ziens!